Karvinský stravovací provoz připraví a vydá denně 900 porcí teplé stravy, které putují nejen za pacienty, ale i za personálem nemocnice.
Strava pro pacienty musí splňovat přísná hygienická kritéria. Jedním ze sledovaných ukazatelů je výdejní teplota. Ta by neměla klesnout pod 60 stupňů Celsia.
Ilustrační foto
Zakoupením 13 ks tabletových vozíků s ohřevem a příslušenstvím by mělo zajistit, aby pacientům byla vždy servírovaná teplá strava. Speciální boxy na vyhřívaných vozících představují moderní systém, který umožňuje průběžné udržování teploty pokrmů a to do doby, než jsou vydány pacientům.
„Teplota stravy představuje vždy problém. Doba od přípravy jídla, servírování, až k předání pacientovi je dosti dlouhá a udržet teplotu bylo problematické. Nový moderní systém vychladnutí pokrmů zabrání a my můžeme pacientům podávat stravu v teplotě jaké vyžadují hygienické předpisy. Příznivě je vnímáno i estetické servírování v podobě nového nádobí, čímž se snažíme zlepšit komfort všem pacientům“, uvedla Bc. Pavlína Vránová, vedoucí stravovacího provozu nemocnice Karviná.
Zakoupení těchto gastro vozíků s aktivním ohřevem vč. příslušenství, které představuje talíře, polévkové misky, kompotové misky přišlo na 3,7 milionu, které byly plně hrazeny z dotace MSK.